Tjeu ( Matthieu ) Verhoeven (1959), geboren in Amsterdam is altijd al geboeid geweest door camera’s en fotografie. Als klein jochie was hij altijd in de doka van zijn vader te vinden. Het leren kijken en fotograferen heeft hij dan ook van geen vreemde.

Hij heeft naast zijn opleiding en later zijn reguliere werk (bouwkundig ingenieur) altijd tijd gemaakt voor fotografie en film. Met tussenpozen van stilte. Tjeu is autodidact en heeft daarnaast verschillende cursussen en workshops gevolgd.

De laatste jaren heeft hij zich ontwikkeld tot allround fotograaf zonder specialisme.Experimenteren met licht om van alledaagse beelden iets apart te maken, waarbij compositie, vorm en kleur erg belangrijk voor hem zijn.Tegenlicht en lijnenspel zijn vaak herkenbaar in zijn werk.

In de foto’s van landschappen, portretten, architectuur of natuur, speelt de emotie de hoofdrol omdat het belangrijk is om het eigen gevoel terug te laten komen in de gevangen beelden.Hij laat zich vooral inspireren door andere fotografen, goed om zich heen te kijken en vooral zijn stemmingen.

 Kijken doe je met je ogen, fotograferen met je hart.

www.matthieuverhoeven.nl